Deelnemende Kunstenaars 2020

Annemarie Drenth

AQUAREL is TRANSPARANTIE. Het pigment mengt zich met water. Beinvloeden elkaar zoals bedoeld wordt. Laat het gebeuren ! In de winter zorgt de temperatuur voor deze verrassing: Een ijsklomp vriest een takje in en het weerspiegelt in een bevroren plaswater.

Catherine Pineau
De beelden van Catherine zijn vaak geïnspireerd door de natuur. Hooggestookt zijn ze meestal ook geschikt voor buiten. De zelfgemaakte glazuren geven een bijzonder cachet door hun gedempte tonen. www.pineau.exto.nl
Claudia Lopez
Ik ben een pottenbakker op de draaischijf. Ik draai inmiddels bijna 10 jaar en maak zowel decoratieve als functionele stukken in steengoed zoals kommen, kopjes en vazen. Sinds kort ben ik begonnen met thee- potten te draaien en ook aan het experimenteren met andere soorten klei. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de combinaties van glazuren en engobe.
Danielle Lopez Cardozo
Trees, connections, people, ladders, bridges, materials and empathy. The work is an expression of the observed, an amalgam stored up, coming out reconfigured.
Elena Champi
I create tableware and interior design objects made of stoneware clay and glazes which I mix myself. Creating ceramics brings me in a state of flow and warmth. I hope I can share through my project the Southness spirit.
Ger Groothedde
Ger maakt tekeningen in acryl op papier. Hij tekent zowel landschappen als dieren en mensen. www.gergroothedde.nl
Gerard Smits
Sinds 2000 maak ik beelden uit verschillende materia- len. Hout, marmer, serpentijn, albast en bronzen beeld uit was. Ze zijn deels figuratief deels abstract symbo- lisch. Zie verder mijn website: www.gerardsmitsvisions.nl
Hanna Vader
Hanna is opgeleid aan de Vrije Academie in Den Haag en was jarenlang tekenzaal lid van Pulchri Studio. Zij werkt figuratief in olieverf op doek of paneel en ook in waterverf. Dit jaar toont zij een aantal stillevens van voorwerpen op haar schoorsteenmantel met aandacht voor de horizontale en verticale lijnen daarvan.
Hinke Hamminga
Hinke’s werk begint met beeldmaterialen die er al zijn, met ready-made zoals dat heet. Zij verzamelt kranten en tijdschriften, zoekt daarin, knipt of scheurt de fragmenten uit, zoekt bij elkaar wat betreft kleur en vorm bij elkaar past.
Hugo Timmner

Aanleidingen tot mijn werk zijn vlakverdelingen in krant, foto, tuin, muur. In de uitwerking ontstaan uitbreidingen, vereenvoudigingen en accenten.

Ingrid ten Velde
Werk maken dat schoonheid weergeeft is mijn passie. Ik doe dat in de keramiek, met abstracte schilderijen en met foto ‘kaderingen’. Vorm, kleur en compositie zijn voor mij even belangrijk. Het zelf ontwerpen, ontwikkelen, onderzoeken en maken is de lol!
Jan de Gelder
Jan werkte bij Rijkswaterstaat als constructeur. In de kunst is hij autodidact met 1 jaar Vrije Academie en lessen van verschillende Haagse kunstenaars. Hij werkt bij voorkeur abstract en in mindere mate figura- tief in olieverf, acryl en aquarelkrijt.
Joao Prates
João Prates is Brazilian. He completed his Masters of Photography in London and has been active as a Photographer for the last 13 years. He will show work he is well known for – ‘Golden Tulips’ – as well as a brand new series called ‘Flora Brazil’. Expect colourful combinations, photographed under perfect lighting conditions and the highest quality prints. www.joaopratesphotography.com
Joke Schelhaas
Ik heb wel een idee, maar geen plaatje in mijn hoofd. De inspiratie komt al schilderend. Laag over laag, Meestal in heldere kleuren. Aangezien ik ruimte wil maken voor nieuwe werk, kunnen we het over prijzen wel eens worden.
Jolanda van Atteveld

Sinds 2006 doe ik aan glasfusing. Door het versmelten en vormen van glas kom ik tot bijzondere objecten waar dit glassilhouette een voorbeeld van is.www.jolandavanatteveld.nl

Liesbeth Gerretsen
Als fijnschilder speelt Liesbeth een spel met kleurfilters dat resulteert in realistische taferelen met intense kleuren. Op zoek naar schoonheid laat zij zich inspire- ren door uiteenlopende onderwerpen als de Japanse cultuur, natuur, glas-in-lood, prints, stoffen en decoratieve elementen.
Lonneke Nijeboer
Natuur is mijn inspiratiebron. Dat wat mij raakt, verwerk ik in een vorm gemaakt van klei. Door toe- passing van diverse lagen oxiden en glazuur ontstaat een natuurlijke, ‘gelaagde’ huid. Een ‘geslaagde’ glazuurcombinatie pas ik toe op diverse werkstukken. Zo ontstaat gaandeweg een serie. www.nijeboer.exto.nl
Margaret Middendorp

Op mijn dertigste kwam ik in aanraking met een voor mij nieuw fenomeen: Klei!   Dit maakte zoveel indruk, dat ik in 2005 zelfs de Keramiekopleiding SBB heb afgerond.  In 2019 heb ik mij aangesloten bij Kunstatelier Banka80. Inspiratie? Die haal ik uit het leven zelf.

 

Marjolein Burbank
Ik maak beelden van textiel/papier/garen, altijd enigs- zins ruimtelijk. Graag lever ik met mijn werk commen- taar op alles. In deze tijd maak ik elke dag nieuw werk en plaats dat op Instagram.
Mathilde Schweig
Mathilde was vroeger grafisch ontwerpster maar is tegenwoordig aan het schilderen. Vooral stillevens van bloemen en fruit, maar ook andere dingen zoals Plein 1813 met die prachtige kastanjebomen. Zij schildert met acrylverf in sprekende kleuren.
Deelnemers 2020
Nelleke Alberti
Nelleke Alberti heeft zich gespecialiseerd in het schil- deren van, meestal grote portretten, waarbij de kijker direct gedwongen wordt via de ogen, naar binnen te kijken…’ A journey inside’ …Ze versterkt haar portret- ten vaak door ernaast een abstract doek te maken, met een verrassende interactie.
Patricia Maitland
Schilderijen in olie op doek en paneel. Van grote abstracten tot fijngeschilderde realistische stillevens. Het contrast tussen licht en donker speelt een grote rol in haar werk. www.patriciamaitland.nl
Paul Wiegerinck
De schilderijen die ik maak zijn een aanleiding, een schets, voor het maken van animaties en videowerk. Zo ontstaat een extra laag in de uitvoering van een idee, tussen intuïtief handwerk en de creatieve mogelijkheden van moderne technieken. www.paulwiegerinck.nl
Rob Douw
Deze keer laat Rob Douw werken zien die hij Nocturnes noemt. Het zijn vrije half surrealistische tekeningen in gemengde technieken. Een aantal ervan waren al eerder te zien tijdens de afgelopen jaarwisseling bij een expositie in het Klokhuis. Ze zijn te koop tegen matige prijzen.
Sabine Miesen
Mijn schilderijen weerspiegelen mijn interpretatie van de wereld om me heen. Niet alleen mijn vele reizen, maar ook de geuren en kleuren van het wonen dichtbij zee inspireren mijn schilderijen. Ik schilder voor mezelf om mijn creativiteit te uiten. Landschappen, zeezichten en abstract.
Theodora Plas

Theodora Plas studeerde aan de KABK & werkt sindsdien 40 jaar als zelfstandig kunstenaar. Haar overwegend lyrisch abstracte werk werd veelvuldig in binnen-en buitenland tentoongesteld. Tevens maakt zij portretten en voltooide 2 monumentale glas-opdrachten.

Truus Toom
Truus Toom (1937) heeft een achtergrond als beeld- houwer en schilder. De onderwerpen variëren van landschap (Portugal), stillevens en de laatste jaren vooral portretten in opdracht. Gehanteerde technieken daarbij voornamelijk pastel en olieverf.
Wim Bettenhausen
Wim exposeert naast Haagse stadsgezichten(etsen), schilderijen en tekeningen die soms erg ver gaan in kleurgebruik en speelse composities. Hij is tevens wer- kend lid van Pulchri Studio en de Haagse Kunstkring. www.wimbettenhausen.nl