Deelnemende kunstenaars 2022 – Overzicht


Kunstenaars


Annemarie Drenth  

1 – Riouwstraat 1

Alle vogels vliegen. Mijn inspiratie komt uit de natuur. De vogels zijn mijn modellen. Met tekenen, aquarellen en etsen vang ik het vliegende volkje.

Catherine Pineau

19 – Bankstraat 80

De beelden van Catherine zijn vaak geïnspireerd door de natuur. Hooggestookt zijn ze meestal ook geschikt voor buiten. De zelfgemaakte glazuren geven een bijzonder cachet door hun gedempte tonen.

www.pineau.exto.nl

Christine Boreel   

7 – Delistraat 29

Ben ongeveer een jaar of 4 met keramiek bezig. Heb verschillende cursussen in binnen- en buitenland gevolgd en maak inmiddels alle keramiek thuis waar ik een draaitafel en ovens heb. Ik maak gebruiksgoed zoals kommen, schalen, decoratieve vazen en lampenvoeten van zowel aardewerk, steengoed als porselein.

Claudia Lopez  

11 – Sumatrastraat 194A

I am a potter who works on the wheel, my work is essentially functional but also decoratieve pieces, My intention is to create a piece that I can connect with and that I hope will resonate with others. I enjoy working with different body clays and porcelain sometimes colorful but sometimes also monochrome. 
 
Conchita Blom

23 – Malakkastraat 113

Sinds een aantal jaren maak ik olieverfportretten en dan het liefst naar levend model. Ik krijg vaak opdrachten om kinderen te schilderen. Tekenen en schilderen is eigenlijk de passie van mijn leven en ik heb verschillende mooie leermeesters mogen volgen. Ik vind het boeiend om in het portret het karakter van de persoon te benaderen.

Danielle Lopez Cardozo 

10 – Riouwstraat 181. —> In verband met privé-omstandigheden is Daniella Lopez Cardozo helaas verhinderd.

 

Medusa – Het  verhaal van Medusa vraagt om vervolg: dit aangezien polariteiten daarin een rol spelen zoals slangen van goed en kwaad, leven en dood; vervolgens vanuit verstening dan verlichting. Zoals dit werk wel omschreven is:  ‘ is het hoofd tot schaal vol zonnekracht geworden en daarmee de rijkdom van de geest oproept.’

Dick Keulemans

16 – Mallemolen 53

Over kunst lopen de meningen uiteen. Het bijzondere van de kunst van Dick is dat het een unaniem positieve ervaring lijkt op te leveren. Het vatten in woorden zal slechts een deel van de veelzijdigheid van zijn werken beschrijven, daarom zou iedereen er zelf een keer voor moeten staan. Na het werk van Dick ervaren te hebben, zal je meemaken dat je in alledaagse objecten werken ziet waar Dick nog niet eens aan begonnen is. Tijd dat de wereld kennis maakt met deze stijl. Gelukkig zet Dick ze binnenkort in de mooist denkbare etalage… Den Haag.

Diek de Brauw

15 – Mallemolen 55/38

Diek maakt schilderijen; olie en acryl, of een combinatie ervan, op doek, panelen, oude deuren en wat al.

Elena Champi

19 – Bankstraat 80

Southness ceramics is an emerging handmade ceramic brand, inspired by the Mediterranean spirit and especially my home country Greece. I create tableware and interior design objects made by stoneware clay and glazes which I mix myself. Creating ceramics brings me in a state of flow, warmth and home-feeling. I hope I can share the Southness spirit with you!”

Francois Piek

20 – Malakkastraat 24

Mijn fascinatie voor de natuur heeft mij geïnspireerd om gebruik te maken van de vondsten in de natuur zonder schade te berokkenen.

It’s not what you look at that matters, it’s what you see.

Henri David Thoreau

Ger Groothedde

 

6 – Delistraat 21

Ger maakt tekeningen in acryl op papier. Hij tekent zowel landschappen als dieren en mensen.

Gerard Smits

14 – Balistraat 41

De non-figuratieve beelden zijn als het ware gestolde emoties. Hierbij zijn zielenprocessen die zich in de tijd afspelen omgevormd tot ruimtestructuren. “Zum Raum wird hier die Zeit” zingt Gurnemans als hij met Parsifal naar de Graalsburcht schrijdt in Wagners opera Parsifal, terwijl ik in een “gesprek met de stenen of met het hout” de overvloedige materie weghak om de uiteindelijke vormen te verkrijgen.

www.gerardsmitsvisions.nl

Hanna Vader

5 – Delistraat 11

Ik teken en schilder figuratief. Tekeningen met potlood, pastel, conté. Ik schilder met olieverf op doek of paneel. Ook maak ik aquarellen. Ik maak portretten in opdracht, niet alleen van mensen, ook van (huis)dieren. Dit jaar exposeer ik o.a. met een serie ‘Onkruid’.

Hinke Hamminga

12 – Sumatrastraat 185

Hinke’s werk begint met beeldmateriaal dat er al is, met ready made zoals dat heet. Zij verzamelt kranten en tijdschriften, zoekt daarin, knipt of scheurt de fragmenten uit , zoekt wat betreft kleur en vorm bij elkaar past.

Hugo Timmner

4 – Bankastraat 143

Ik schilder abstract, kleurvelden met kwast en ander gereedschap. Daarnaast schilder ik geometrisch in series ,waarbinnen een verloop door eigen programma bepaald wordt. 

Ingrid ten Velde

19 – Bankstraat 80

Ingrid is geïnspireerd door schoonheid en kleur!
De vorm en structuur zijn ook belangrijk in ‘t uiteindelijke object, van keramiek. Spelen en ontwerpen met glazuren, kleien en pigmenten neemt een belangrijke plaats in. In schilderijen wordt ook al keramiek verwerkt. Abstract, intuïtief en speels is haar werkwijze.

Ireen Zalme

21 – Malakkastraat 32

Na aandrang oude patronen los te laten ben ik veel
spontaner en vrijer werk gaan maken. Experimenteren
met materialen nieuwe technieken, kleuren is voor mij
uitdagend. Soms subtiel, dan weer contrastrijk. Dit
vinden van nieuwe mogelijkheden geeft mij de meeste
voldoening.

Irma den Hartog 

8 – Delistraat 43

Ik tracht de vluchtige dieptedimensies van de werkelijkheid zichtbaar te maken. De landschappen van de ziel. Het Onzichtbare. Ik werk met grote en klein kwasten, met sponzen, borstels en ook spuiten en de gelaagdheid van mijn werk geeft een beeld van de gelaagdheid van deze dieptedimensies. 

 www.irmadenhertog.nl

Jan Hein Schouw
3 – Celebesstraat 39

Ik maak schilderijen (klein, groot), tekeningen, collages, in acryl, met potlood, in collagetechniek. 
Het kunnen stillevens, portretten, landschappen worden.
Waar nodig ontregel ik, laat toeval toe. Werk kan abstrakt worden.
Op dit moment onderzoek ik delen van mijn familiegeschiedenis.
Jeanneke Meijer 

1 – Riouwstraat 1

Ik ben aquarellist en speciaal geïnteresseerd in de wijken van Den Haag waar een bijzondere geschiedenis aan ten grondslag ligt. Ik doe dit aan de hand van foto’s, in series van 12 die dan tezamen een verjaardagskalender vormen, geheel in sepia.Het betreft hier de wijk Willemspark-Archipel waarvan hier een voorbeeld.

Joao Prates

23 – Malakkastraat 113

João Prates is Brazilian. He exhibited in Demimis Gallery in Amsterdam early 2022. His work is also part of the Moongallery Collection. He participates in the ‘Open Atelier route’ for the third time. This year João will show work he is well known for from the “Golden Tulips’ and  ‘Flora Brazil’ collections. Expect colourful combinations, photographed under perfect lighting conditions and the highest quality prints such as ‘Time Capsule’ you see here. www.joaopratesphotography.com

Joke Schelhaas

18 – Madoerastraat 23

Geen plaatje, maar wel een idee in mijn hoofd. Laag over laag, met vaak heldere kleuren, moet dat idee verwezenlijkt worden. Een heerlijke trip. Schilderijen in allerlei formaten!

Jolanda van Atteveld 

19 – Bankstraat 80

Sinds 2006 doe ik aan glasfusing. Door het versmelten en vormen van glas kom ik tot bijzondere objecten waar dit glassilhouette een voorbeeld van is.

www.jolandavanatteveld.nl

Lonneke Nijeboer

19 – Bankstraat 80

Natuur is mijn inspiratiebron. Dat wat mij raakt, verwerk ik in een vorm gemaakt van klei. Door toe- passing van diverse lagen oxiden en glazuur ontstaat een natuurlijke, ‘gelaagde’ huid. Een ‘geslaagde’ glazuurcombinatie pas ik toe op diverse werkstukken. Zo ontstaat gaandeweg een serie. 

www.nijeboer.exto.nl

Lucia Contreras

1 – Riouwstraat 1

Als beeldende kunstenaar werk ik graag met verschillende technieken en materialen. De laatste jaren heb ik vaak met papier gewerkt (papier maché/cartapesta) en ben ik ook kleine verhalendoosjes (miniatuur illustraties) gaan maken. De natuur heeft meestal een belangrijke rol in mijn werk.

Luyt de Brauw

15 – Mallemolen 55/38

Luyt maakt “trompe l’oeil” objecten: net echt, maar zijn van klei. Vooral boekjes, maar ook jasjes, tassen, koffertjes. In 2018 won zij daarmee bij de Biënnale in Florence de 1e prijs voor Keramiek.” Recent maakt zij ook abstract werk.

Margaret Middendorp

19 – Bankstraat 80

Kleuren van een zonsondergang, een voorwerp uit de jaren 70, interessante voorbijgangers of de vorm van een sieraad. In bijna alles zie ik potentie voor een nieuw project. Voor mij is het vooral belangrijk dat mensen blij worden van mijn werk. Daarom werk ik met uitgesproken vormen en kleuren.

Marie Lisette Derks

17 – Zeestraat 50

Schilderijen en tekeningen die herinneringen oproepen aan vervlogen tijden en tegelijkertijd over de toekomst gaan: dichtbij én veraf. Ze stralen licht en schoonheid uit en zijn als een spiegel van onze eigen binnenwereld. Een spiegel van transformatie, vrede en geluk, om in te kijken en iets van jezelf in terug te vinden.

www.marielisettederks.eu

Marjolein Burbank

4 – Bankastraat 143

Mijn kunst beweegt tussen textielkunst en collage. Ik pak graag thema’s aan als Feminisme, Gender, Discriminatie en als je mijn werk leert kennen, nog veel meer.

Mohana van den Kroonenberg

9 – Koninginnegracht 107

Mohana van den Kroonenberg is beeldhouwer en werkt voornamelijk in brons. Zij maakt veel dieren, paarden hazen, maar ook kinderboekenpersonages en schrijversportretten. Het portret van Arnon Grunberg behoort tot de collectie van het Literatuurmuseum, evenals kinderboekenheld De kleine Kapitein, personage uit de boeken van Paul Biegel. 

www.mohana.nl

Patricia Maitland

13 – Balistraat 42

Patricia werkt in olie op paneel en doek. Van klein realistisch werk tot grote abstracten. Het klassieke contrast tussen licht en donker speelt vaak een belangrijke rol. Voor deze expositie heeft zij het thema chinees porcelein op een nieuwe verrassende manier uitgewerkt.

www.patriciamaitland.nl

Paul Wiegerinck

1 – Riouwstraat 1

De schilderijen die ik maak zijn een aanleiding, een schets, voor het maken van animaties en videowerk. Zo ontstaat een extra laag in de uitvoering van een idee, tussen intuïtief handwerk en de creatieve mogelijkheden van moderne technieken.

Peter Manders

22 – Bonistraat 7

Op iconische beelden zoals een molen, een hert of een zonsondergang wordt commentaar geleverd door middel van kleurige schilderijen in acryl van minimaal 1 x 1 meter.

Puck Soetens

2 – Celebesstraat 96

Mijn werk zijn portretten van een bloem. Net als bij mensen wil ik een bloem in haar meest pure vorm vastleggen waarbij kleur en ruimte heel erg belangrijk zijn. Ik word getrokken door restruimte. Die moet helemaal kloppen waardoor mijn beelden heel strak zijn.

www.pucksoetens.nl/portraitsofaflower

Sabine Miesen

1 – Riouwstraat 1

Ik ben een intuïtieve schilder en denk veelal vanuit een ruimtelijk perspectief. Dan wel kijk ik naar een landschap van boven dan wel opzij, soms beiden. Mijn schilderijen zijn met vele lagen en op een kleurrijke manier geschilderd. Met de horizonlijn als constante, poog ik een bepaalde sfeer vast te leggen in de relatie tussen aarde, water en de lucht.

Sarah Cloos

1 – Riouwstraat 1

Schilderen is voor mij experimenteren. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mijn beeldtaal te verrijken. Vaak ga ik uit van het menselijk lichaam en zoek daarbij de grens op van abstractie.

Sil van Beekum

1 – Riouwstraat 1

Voor mijn beelden laat ik mij inspireren door de soort steen, de vorm, de kleur. Vaak zijn het abstracte mensfiguren en blijft iets van de oorspronkelijke steen bewaard. In mijn schilderijen portretteer ik graag kinderen, en ook volwassenen, op een kleurrijke wijze en met een eigen verhaal.

silvanbeekum.exto.nl

Truus Toom

1 – Riouwstraat 1 –> In verband met ziekte is Truus Toom helaas verhinderd

Truus Toom (1937) heeft een achtergrond als beeldhouwer en schilder. De onderwerpen variëren van landschap (Portugal), stillevens en de laatste jaren vooral portretten in opdracht. Gehanteerde technieken daarbij voornamelijk pastel en olieverf.

Wim Bettenhausen

6 – Delistraat 21

Wim heeft zich naast Haagse etsen weer toegelegd op het schilderen. De Archipel buurt blijft altijd een spannend en interessant onderwerp voor hem.

www.wimbettenhausen.nl